Kijken: met een Mini de skischans op voor een achterwaartse salto

Wat doe je als je je boterham verdient met zowel rallyrijden als freeride snowboarden? Dan ga je natuurlijk met je auto over een skischans om een achterwaartse salto te maken. Dat dacht Fransman Guerlain Chicherit althans.

“Tuurlijk”, zeiden ze bij Mini, “neem maar een voiture van ons.” En zo geschiedde potdomme, en wel in Tignes; een flink contrast met de woestijnen van onder meer de Dakar Rally waarin Chicherit normaal gesproken zijn pk’s loslaat.

Twitter avatar GChicherit Guerlain Chicherit I did it !!!!!!! :-))))
The movie is coming in a few hours
Stay tuned … http://t.co/sHBWc3jt

De officiële video die Mini zondag losliet op YouTube trok tot op heden ruim 850.000 views:

Ski-maatje Dmitri Charriere, nog zo’n stuntpiloot in de sneeuw, maakte ook nog zogenoemde fan footage die ook heel goed bekeken wordt op