Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Cultuur

30 seconden puur plezier

KIJKEN // Bookmarklet HARLEM SHAKe je browsernrch.nl/sb3

De ‘Harlem Shake’ – die filmpjes van dertig seconden waar eerst één iemand gek staat te dansen, en daarna iedereen – zijn inmiddels overbekend. Een uitermate komische inhaker op het fenomeen is de ‘Harlem Shake’-bookmarklet. Je installeert deze knop op je browser (gebruik Chrome) en het feest kan beginnen: bij elke website die je ‘shaket’ begint op de muziek eerst één onderdeel, bijvoorbeeld het logo ‘nrc’ op nrc.nl, te shaken. Na vijftien seconden gaan de meeste elementen op de pagina meeshaken. Het geheel werkt op de lachspieren.