Dit is een artikel uit het NRC-archief

Politie, recht en criminaliteit

Zeker vier doden bij aanslag op politiekantoor Pakistan

Pakistaande Shi'ietische moslims protesteerden dit weekend om hun woede te uiten over het bombardement gisteren. Foto AP / Arshad Butt

Pakistaanse militanten hebben vanochtend een aanslag gepleegd op het kantoor van een hooggeplaatste politiefunctionaris in de noordwestelijke stad Peshawar. Zeker vier veiligheidsmedewerkers kwamen hierbij om het leven en vijf mensen raakten gewond, zo schrijft persbureau AP.

Een woordvoerder van de politie laat weten dat de militanten vermomd waren als agent, en het vuur openden op het moment dat een busje met gevangen bij het gebouw arriveerde. De aanslagplegers hebben geprobeerd deze te bevrijden, maar dat wisten agenten te voorkomen. Er zijn schoten gelost op het kantoor, en er zijn twee explosies gehoord volgens getuigen.

Tientallen doden na aanslag afgelopen weekend

Een bloedige aanslag in de Pakistaanse stad Quetta koste zaterdag zeker aan 81 shi’ietische moslims het leven. Shi’ieten worden steeds vaker aangevallen in het overwegend soennitische Pakistan. De bom op de drukke markt in Quetta zat verstopt in een watertank die door een tractor de markt op werd gesleept.

In een reeks aanslagen eerder dit jaar vonden meer dan honderd shi’ieten de dood. De toch al impopulaire regering ligt nu nog verder onder vuur omdat het opnieuw niet in staat bleek het leven van shi’ieten te beschermen.