Dit is een artikel uit het NRC-archief

Religie

Wilders warm onthaald in Australië

Foto: @geertwilderspvv

Geert Wilders zit dan eindelijk in Australië om zijn politieke boodschap te verspreiden. Tegelijkertijd neemt hij het er van, en omarmt het unieke natuurschoon dat down under te vinden is.

Nu het Australische ministerie van Immigratie Wilders na maanden toestemming heeft gegeven het land te bezoeken, doet de politicus de steden Sydney, Perth en Melbourne aan om lezingen te geven over vrijheid, de islam en het westen. Hij is goed en wel gearriveerd, en kan inmiddels enkele toeristische trekpleisters afvinken, zo blijkt uit zijn foto’s:

De zonnige vakantiekiekjes zijn met veel genoegen ontvangen op Twitter:

Twitter avatar Pritt Pritt Hm. Kennelijk weet mijnheer Wilders niet dat koala’s de uitkeringstrekkers van het dierenrijk zijn.
Twitter avatar vanhooft Maarten van Hooft Leuk dat plaatje van Wilders met die koala. Staat die toch maar mooi op de foto met het meest werkschuwe tuig uit faunaland.

‘Ook al duurde het lang voor ik mocht komen, ik ben blij om hier te zijn’

Ondanks eerdere waarschuwingen voor geweld is er nog geen melding geweest van ongeregeldheden. Wilders gaf zelf tegenover Australische media een reactie vlak na zijn aankomst:

“Ook al heeft jullie premier weinig aardigs over me gezegd en duurde het een jaar voordat ik een visum kreeg, geloof ik sterk in de vrijheid van meningsuiting en ben ik blij hier te zijn”

Enkele dagen terug, nog voor hij op het vliegtuig stapte, gaf hij een interview aan de Australische zender ABC over zijn bezoek, en zijn visie op de Islam. Bekijk hieronder het gehele interview: