Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

Zorg

Rockende kleinkunstband

Gaan // KleinkunstBertolf Lentink & Kasper van Kooten Harde noten T/m 30 mei, hardenoten.com ***

„Bertolf zou willen dat er meer naar zijn teksten geluisterd wordt. Kasper heeft dat met zijn muziek”, staat in het boekje bij de cd van Harde noten. Samen schreven Bertolf Lentink en Kasper van Kooten elf liedjes met teksten die voor kleinkunst kunnen doorgaan. De combinatie van de twee multitalenten werkt niet altijd; soms is het alsof de woorden met moeite binnen rockschema’s moesten worden gepast. Maar op hun best gaan Lentink en Van Kooten verrassend goed samen. Dat geldt voor een tweeluik over de hedendaagse brutaliteit en voor enkele liefdesliedjes in een bevallig idioom: „Ik dacht ik vrij haar voetje / maar het bleek haar Ugg.” Getweeën spelen ze ook alle instrumenten. Het resultaat klinkt als een hechte rockband.