Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

Entertainment

Onechte bruiloftkaraoke

Niet gaan // ConcertSandra van NieuwlandPop Tour t/m april, 8ballmusic.com *

‘Singer-songwriter’ zegt haar Facebookpagina. Daarvan is weinig terecht gekomen sinds Sandra van Nieuwland vorig jaar doorbrak bij The Voice of Holland. Al tijdens de uitzendingen kreeg ze platina voor covers van More (Usher) en Keep your head up (Ben Howard), die van haar debuutalbum een veredelde karaokeplaat maken. Ook in een vol Paradiso – met luisteraars van Sky Radio – blijft ze de zangeres van een jazzpopbandje uit het bruiloftencircuit. Zachte liedjes kon ze niet aan. Hardere tetterde ze met een stem als een ijspegel. De avond was een kroniek van haar belevenissen bij The Voice, compleet met gastoptreden van coach Trijntje Oosterhuis. Als bewijs van haar authenticiteit reikte die een prijs uit die daarmee niets te maken heeft: een platina plaat.