Dit is een artikel uit het NRC-archief

Sport

Michael Jordan ziet Abraham, dit zijn de 50 beste plays van His Airness

Michael Jeffrey Jordan behoeft natuurlijk geen enkele introductie. En het is ook niet nodig om een blik superlatieven open te trekken om ‘MJ’ te beschrijven. Jordan werd gisteren vijftig en dat mag gevierd worden met een adembenemende compilatie.

“What emerged in Chicago when he was playing was the sense that he was the greatest competitive athlete of our time, and he was ours.” - David Axelrod, voormalig adviseur Barack Obama en seizoenkaarthouder Chicago Bulls sinds 1976.

“Chicago basketball was mediocre before Michael came in. Chicago became ground zero for basketball during the Jordan era, and his effect here was immeasurable.” - Rev. Jesse Jackson.

Air Jordan, zes keer NBA-kampioen met de Chicago Bulls, werd geëerd op het jaarlijkse NBA All Star weekend. Meneer zelf liet verstek gaan, zoals Mart Smeets vanavond op geheel eigen wijze vertelde in DWDD. Gelukkig geeft Smeets ook een prima inkijk in wat Jordan zo’n ongelofelijke atleet maakte: