Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Sport

Kortkolom sport

Herstelde Nadal wint toernooi in Brazilië

Amsterdam. Rafael Nadal heeft een kleine twee weken na zijn rentree op de tennisbaan zijn eerste toernooizege behaald. De voormalige nummer één van de wereld, die ruim een half jaar aan de kant stond met een knieblessure, won in de finale in het Braziliaanse São Paulo met 6-2 en 6-3 van de Argentijn David Nalbandian. Vorige week was Nadal bij zijn rentree verliezend finalist in het Chileense Vina del Mar. Voor de Spanjaard is het zijn eerste toernooizege sinds zijn winst op het gravel van Roland Garros in juni vorig jaar. Hij heeft nu 51 proftoernooien gewonnen. (NRC)

Lathouwers loopt op NK indoor EK-limiet

Apeldoorn. Robert Lathouwers (29) heeft zich gisteren op de 800 meter gekwalificeerd voor de EK indoor. Hij dook bij de NK indoor in Apeldoorn met een tijd van 1.48,95 vijfhonderdste seconde onder de limiet van 1.49,00. Lathouwers’ kwalificatie voor de EK in het Zweedse Gotenburg leverde hem geen nationale titel op. Hij verloor van Thijmen Kupers (21), die met een tijd van 1.48,65 zijn titel prolongeerde. Kupers had al eerder aan de EK-limiet voldaan. (NRC)

Boom wint slotetappe in Tour du Haut Var

Draguignan. Lars Boom van Team Blanco (voorheen Rabobank) heeft gisteren de tweede en laatste etappe van de Tour du Haut Var gewonnen. De Nederlandse wielrenner won in Draguignan na een lange solovlucht. De Fransman Arthur Vichot won het eindklassement. Blanco is dit seizoen goed begonnen. Zo won Boom al een rit in de Ronde van de Middellandse Zee, won Theo Bos een etappe in de Ronde van Algarve en behaalde Tom-Jelte Slagter de eindzege in de Tour Down Under. (Novum)

Messi heeft 301 keer gescoord voor Barça

Amsterdam. Lionel Messi heeft zijn doelpuntentotaal voor FC Barcelona op 301 gebracht. De Argentijnse sterspeler leidde de koploper van de Primera División zaterdag met twee treffers naar een 2-1 zege op Granada, dat een 1-0 voorsprong niet kon vasthouden. Het waren zijn 300ste en 301ste doelpunt in dienst van de Catalaanse club. Na 24 speelronden in de Spaanse competitie staat de teller voor Messi nu al op 37 goals. (NRC)

Berghuis voldoet aan eis Spelen snowboard

Sotsji. Snowboardster Bell Berghuis heeft gisteren voldaan aan de kwalificatie-eis voor de Olympische Spelen in Sotsji volgend jaar. De 27-jarige Nederlandse zette haar beste resultaat ooit neer in een wereldbekerwedstrijd snowboardcross door in Sotsji als vierde te eindigen. Daarmee voldeed ze aan de eis van sportkoepel NOC*NSF. (Novum)

Blackburn schiet Arsenal uit FA Cup

Londen. Arsenal is er niet in geslaagd de kwartfinale van de FA Cup te bereiken. Blackburn Rovers, dat vorig jaar degradeerde uit de Premier League, zorgde voor een stunt door in Londen met 1-0 te winnen. (Novum)