Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

Entertainment

Kort

Congo

‘Volgende week vredesakkoord’

New York. - De Verenigde Naties hebben aangekondigd dat komende zondag een vredesakkoord voor Oost-Congo wordt ondertekend. Secretaris Generaal Ban Ki-moon zal aanwezig zijn wanneer de M23-rebellen en de regering hun handtekening zetten. Op 28 januari stonden „procedurele issues” het akkoord nog in de weg. Congo kent al bijna twintig jaar oorlog sinds de genocide in buurland Rwanda. De M23 hield vorig jaar huis in het oosten van het land en nam onder meer enige tijd de belangrijke stad Goma in. Bijna achttienduizend VN-soldaten wisten de rebellen geen halt toe te roepen. AP

Overleden

‘Leraar’ van The Beatles overleden

Hamburg. - De Britse zanger Tony Sheridan is zaterdag op 72-jarige leeftijd overleden. Sheridan, die al enige tijd ziek was, overleed in een ziekenhuis in Hamburg. Hij was vooral bekend van zijn samenwerking met The Beatles. Sheridan trad begin jaren zestig op met de band voordat ze hun grote doorbraak beleefden. Ook doken ze samen de studio in. Paul McCartney noemt hem ‘de leraar’. Novum

Winnaar

De Partizanen wint Cabaret Festival

Leiden. - Het cabaretduo De Partizanen, bestaande uit Merijn Scholten en Thomas Gast, is zaterdag uitgeroepen tot winnaar van het Leids Cabaret Festival. De twee kregen op de 35ste editie van het festival zowel de jury- als de publieksprijs. De jury was „overrompeld door het gemak waarmee Scholten en Gast de meest absurdistische teksten en sketches ten tonele voeren”. Novum