Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

Politiek

Kort

A newly-married couple takes a nap before their mass wedding ceremony at the CheongShim Peace World Center in Gapyeong, South Korea, Sunday, Feb. 17, 2013. Some 3,500 South Korean and foreign couples exchanged or reaffirmed marriage vows in the Unification Church's mass wedding arranged by Hak Ja Han Moon, a wife of the late Rev. Sun Myung Moon, the controversial founder of the Unification Church. (AP Photo/Lee Jin-man)
A newly-married couple takes a nap before their mass wedding ceremony at the CheongShim Peace World Center in Gapyeong, South Korea, Sunday, Feb. 17, 2013. Some 3,500 South Korean and foreign couples exchanged or reaffirmed marriage vows in the Unification Church's mass wedding arranged by Hak Ja Han Moon, a wife of the late Rev. Sun Myung Moon, the controversial founder of the Unification Church. (AP Photo/Lee Jin-man)

Verzoek vrijlating

Timmermans biedt Poch helpende hand

Amsterdam. - Minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans (PvdA) biedt oud-Transavia-piloot Julio Poch de helpende hand. Poch en zijn advocaten hebben hem gevraagd een verzoek tot voorlopige invrijheidstelling politiek te ondersteunen. De minister is daartoe op humanitaire gronden bereid, bevestigde zijn woordvoerder gisteren. De 60-jarige Poch zit al bijna 3,5 jaar in voorarrest omdat hij een rol zou hebben gespeeld bij de dodenvluchten tijdens de laatste Argentijnse dictatuur (1976-1983). Novum

Verkiezingen

Ecuador herkiest president Correa

Quito. - Zittend president Rafael Correa heeft gisteren vrijwel zeker de Ecuadoriaanse presidentsverkiezingen gewonnen. Volgens opiniepeilers lag hij gisteravond ruim twintig procent voor op zijn kansrijkste rivaal. Een overwinning voor Correa betekent zijn derde en laatste termijn als president van het Zuid-Amerikaanse land. Voor zijn aantreden in 2007 had Ecuador in tien jaar tijd maarliefst zeven presidenten. AP

10%

Van de afgestudeerden heeft een bètastudie in het hoger onderwijs afgerond. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

Massahuwelijk

Zevenduizend keer ‘ja’ in Zuid-Korea

Gapyeong. - Maar liefst 3500 stellen gaven elkaar gisteren tegelijk het ja-woord in Zuid-Korea. Het was de eerste massabruiloft van De Verenigingskerk sinds sekteleider Sun Myung Moon in september vorig jaar overleed. De Verenigingskerk die Moon in 1954 in Zuid-Korea oprichtte, werd het bekendst door de massatrouwerijen van zijn volgelingen, de ‘Moonies’, die elkaar vaak nauwelijks of niet kenden. Ap