Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

Voetbal

Kort

FC Twente

McClaren denkt niet aan opstappen

Amsterdam. - Steve McClaren denkt niet aan opstappen. Dat verklaarde de trainer van FC Twente zaterdag na het teleurstellende gelijkspel (1-1) in Enschede tegen hekkensluiter Willem II. „Dit is een slechte periode voor de club en spelers”, zei McClaren tegen de NOS. „We zitten nu midden in een storm.” Refererend aan zijn eigen positie zei McClaren dat hij de club niet zal verlaten. „De kapitein moet het schip uit de storm loodsen.” Ondanks de slechte reeks wedstrijden na de winterstop – vier gelijkspellen en een nederlaag – is McClaren ervan overtuigd dat zijn ploeg het tij kan keren. „Zoals we nu spelen moeten we de titel uit ons hoofd zetten. Maar de topvier blijft ons doel. Er zijn nog elf wedstrijden te spelen en dit team kan het seizoen nog goed afsluiten.” NRC

Marco van Basten

Heerenveen nadert degradatiezone

Amsterdam. - Een goed paard is nog geen goede ruiter. Daarmee bedoelde Co Adriaanse dat een van de beste spelers ter wereld, Marco van Basten, nog geen goede trainer hoeft te zijn. Van Basten, een internationale topspits in de jaren 80 en 90, beleeft een wisselvallige trainerscarrière. Bij Oranje en Ajax presteerde hij eerst goed maar haakte teleurgesteld af. Na een sabbatical keerde hij dit seizoen op een lager niveau terug – bij SC Heerenveen. Of het nu aan hem ligt of aan alle verkopen afgelopen zomer, Heerenveen staat na de 2-1 nederlaag tegen ADO Den Haag maar één punt boven de degradatiestreep. NRC

301

goals heeft Messi nu gemaakt voor Barça

Amsterdam. - Lionel Messi blijft maar scoren voor FC Barcelona. De Argentijnse sterspeler leidde de koploper van de Primera División zaterdag met twee treffers naar een 2-1 overwinning op Granada, dat voor rust via Odion Ighale op een 1-0 voorsprong was gekomen. Het waren Messi’s 300ste en 301ste doelpunt in dienst van de Catalaanse club. Na 24 speelronden in de Spaanse competitie staat de teller voor Messi nu al op 37 goals. NRC