Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

Onderwijs

Europa, mijn vaderland

Nederland, Den Haag, 08-05-12 Christiaan Weijts. © Foto Merlin Daleman
Nederland, Den Haag, 08-05-12 Christiaan Weijts. © Foto Merlin Daleman

Gaan //

LezingChristiaan Weijtsnijmegen19 februari, 20.00-22.00 uur, Radboud Universiteit, ru.nl/sp/weijts

Kun je je Europeaan voelen? Kunnen individuen zich wel identificeren met iets dat groter is dan hun eigen land? Hoe kneedbaar is onze identiteit, en hoeveel kan zij bevatten voordat zij te leeg wordt of te log? Schrijver en columnist Christiaan Weijts laat deze vragen een rol spelen in een speciaal geschreven literair verhaal. Hij draagt zijn verhaal voor en gaat daarna in gesprek met politiek filosoof Evert van der Zweerde van de Radboud Universiteit Nijmegen.