Dit is een artikel uit het NRC-archief

Politie, recht en criminaliteit

Diamantroof op toestel Swiss vliegveld Brussel

Een vliegtuig landt op luchthaven Zaventem. Op de luchthaven bij Brussel overvielen gewapende mannen een toestel van Swiss Air. Foto EPA / Olivier Hoslet

Op het vliegveld Zaventem in Brussel heeft vanavond een grote diamantroof plaatsgevonden. Gewapende mannen overvielen een toestel van Swiss dat een waardetransport van Brink’s naar Zürich zou verzorgen.

Volgens De Standaard zijn de daders er vandoor gegaan met een “grote lading” diamanten. De met volautomatische wapens bewapende mannen kwamen in twee wagens het asfalt van Zaventem op en na enkele minuten verlieten ze het luchthaventerrein.

Bij de overval vielen geen gewonden, het personeel van Swiss zou wel “zwaar onder de indruk zijn”. Brink’s is een internationale geldfirma en de lading werd juist aan boord van het toestel geladen. Volgens De Standaard is een van de vluchtwagens uitgebrand teruggevonden in Asse in de provincie Vlaams-Brabant.

VTM Nieuws weet dat het om acht overvallers gaat. Zij zouden met de twee vluchtwagens door de omheining van Zaventem zijn heengereden.