Opinie

Dit is een artikel uit het NRC-archief

Media

Biefstuk

Vanochtend in de auto op weg naar mijn werk. Op de radio gaat het weer over de vele producten waar paardenvlees in blijkt te zitten in plaats van rundvlees. Opeens schiet mij een wel zeer toepasselijk gedichtje te binnen: Een biefstuk is gewoonlijk Afkomstig van een koe. Als men een biefstuk pijn doet, Dan zegt

Vanochtend in de auto op weg naar mijn werk. Op de radio gaat het weer over de vele producten waar paardenvlees in blijkt te zitten in plaats van rundvlees. Opeens schiet mij een wel zeer toepasselijk gedichtje te binnen:

Een biefstuk is gewoonlijk

Afkomstig van een koe.

Als men een biefstuk pijn doet,

Dan zegt de biefstuk: „Boe!”

Doch als een biefstuk hinnikt

Bij onverwachte pijn,

Dan zal er hoogstwaarschijnlijk

Iets niet in orde zijn.

(Daan Zonderland)

Margreet Braams