Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

Cultuur

Afdankertjes inleveren

Doen // recyclen

H&M kledinginzameling

Volgens H&M worden er elk jaar tónnen textiel bij het huisvuil gedumpt, terwijl 95 procent daarvan nog gerecycled had kunnen worden. Daarom kun je vanaf deze maand je afdankertjes kwijt bij de Zweedse modegigant, die ze vervolgens overdraagt aan I:Collect, een wereldwijd recyclebedrijf. Er mag kleding van alle merken worden ingeleverd. In ruil voor elke zak kleding krijg je een bon waarmee je 15 procent korting krijgt op je volgende aankoop bij H&M. Het initiatief past in de pogingen van het bedrijf om z’n duurzame imago op te krikken. Zo maakt de keten steeds meer kleding van biokatoen, wordt het gebruik van chemicaliën sterk omlaag geschroefd, en maken ze zo nu en dan een deel van de opbrengst naar een goed doel over.