Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

Politiek

Aanslagen // Tachtig doden, tachtig graven

A man prepares graves for the burial of victims of Saturday's bomb attack in a Shi'ite Muslim area, in the Pakistani city of Quetta February 17, 2013. Pakistan's unpopular government, which is gearing up for elections expected within months, faced growing anger on Sunday for failing to deliver stability after the sectarian bombing in the city of Quetta killed 81 people. REUTERS/Naseer Ahmed (PAKISTAN - Tags: CIVIL UNREST CRIME LAW POLITICS RELIGION TPX IMAGES OF THE DAY)
A man prepares graves for the burial of victims of Saturday's bomb attack in a Shi'ite Muslim area, in the Pakistani city of Quetta February 17, 2013. Pakistan's unpopular government, which is gearing up for elections expected within months, faced growing anger on Sunday for failing to deliver stability after the sectarian bombing in the city of Quetta killed 81 people. REUTERS/Naseer Ahmed (PAKISTAN - Tags: CIVIL UNREST CRIME LAW POLITICS RELIGION TPX IMAGES OF THE DAY) REUTERS

In Quetta werden gisteren de graven klaargemaakt voor de zeker tachtig doden die dit weekend vielen bij een grote aanslag. Zaterdag ontplofte een zware bom op een drukke groentenmarkt in een overwegend shi’itische wijk van de Pakistaanse stad. Volgens de autoriteiten zijn er nog eens 164 mensen gewond geraakt. De bom zat verstopt in een watertank die door een tractor de markt op werd gesleept. De aanslag was de bloedigste sinds eerdere aanslagen op shi’iten eerder dit jaar in dezelfde stad vele levens eisten. Toen volgden dagen van protesten waardoor de lokale regering moest opstappen.