Kijken: de zombie-apocalyps hoort gewoon thuis op de politieke agenda

Lachen geblazen in het Canadese Lagerhuis deze week. Parlementslid Pat Martin wilde wel eens weten hoe het eigenlijk zit met de grensbewaking wanneer een zombie-apocalyps zich aandient vanuit de VS. “Want iedereen weet dat zombies geen landsgrenzen erkennen.”

Martin, in het Lagerhuis namens Canada’s op een na armste district Winnipeg Centre, is geen doorsnee politicus. Zo schuwde de democraat in 2011 niet het gebruik van “strong language” toen hij zich op Twitter beklaagde over de conservatieven. Toen de daarop volgende discussie online uit de hand liep zag hij zich genoodzaakt zijn account te verwijderen.

Deze week wist Pat Martin de ogen wederom op zich gericht toen hij namens “concerned Canadians everywhere” wel eens wilde horen van de minister van BuZa of er gewerkt wordt aan een internationale zombie-strategie. De minister antwoordde:

http://youtu.be/_BwpHo7swzM