Riemer en Heerenveen uit elkaar: wie begon?

SC Heerenveen en erevoorzitter Riemer van der Velde (72) zijn ruziënd uit elkaar. Van der Velde was van 1983 tot 2006 voorzitter en de laatste jaren als scout en adviseur actief.

„Ik ben terug bij af, als supporter van Heerenveen,” zei Van der Velde vrijdag tegen VI. „Je weet wel waarom je weg moet, zei [technisch directeur] Johan Hansma. Nou, nee dus. Het is een donderslag bij heldere hemel. Ik vermoed dat het niet alleen zijn beslissing is geweest, maar dat het breder gedragen wordt”, refereert Van der Velde aan zijn opvolger Robert Veenstra. Hij heeft kritiek op diens saneringsbeleid.

Heerenveen bestrijdt Van der Veldes lezing in een persbericht. Volgens de club heeft hij zelf besloten te stoppen met het scouten en het ‘klankborden’ met de directie. „Hij is erevoorzitter. Een andere officiële functie had en heeft hij de laatste jaren niet.”

Over de afzegging van Hansma vermeldt het persbericht: „Johan heeft geen goed gevoel bij de samenwerking. Van der Velde beschadigt de club door zijn negatieve uitlatingen. In deze context hebben wij geen behoefte aan zijn aanwezigheid op deze scoutingsreis. Het is niet Heerenveen dat hem de deur wijst. Riemer zelf heeft woensdag besloten te stoppen met zijn scoutingswerkzaamheden en het klankborden met de directie.”