Muziek

Cd Correspondancesvan Franse componist Henri Dutilleux (97)

NRC HandelsbladDutilleux is een perfectionistische slijper en de betoverende, bedrieglijk vloeiende oppervlakte van zijn muziek is het resultaat van vele manuren zwoegen. Zijn oeuvre is daarom beperkt van omvang; om dezelfde reden bevat het vrijwel geen zwakke plekken.****

Het ParoolDutilleux was lang het best bewaarde geheim van de Franse eigentijdse muziek. (...) Nu de modernistische stormen zijn gaan liggen, wordt het werk van Dutilleux zo zoetjesaan op zijn juiste waarde geschat.

De VolkskrantNa decennia instrumentaal te hebben geschreven, vond de fransman het in 2003 tijd voor een vocaal stuk. (...) Voor deze plaatpremière deed de maître een beroep op Barbara Hannigan, de Canadees-Amsterdamse zangeres die haar geconcentreerde geluid omwikkelt met zijde. (...) Als ochtendnevel dampt haar stem op uit het Orchestre Philharmonique de Radio France.****