Minister Hennis sliep vannacht in een sneeuwhol. En ze had het naar haar zin

Het was een opmerkelijke kop op de nieuwssites vanochtend: ‘Minister Hennis slaapt in sneeuwhol’. De minister van Defensie bleek de nacht te hebben doorgebracht met militairen in een hol dat ze hebben gegraven op een trainingsmissie in Noorwegen. Hennis had het er prima naar haar zin.

Foto Twitter / @JeanineHennis

Het was een opmerkelijke kop op de nieuwssites vanochtend: ‘Minister Hennis slaapt in sneeuwhol’. De minister van Defensie bleek de nacht te hebben doorgebracht met militairen in een hol dat ze hebben gegraven op een trainingsmissie in Noorwegen. Hennis had het er prima naar haar zin.

Gisteravond plaatste Hennis op Twitter al een foto (zie hieronder) van haar onderkomen voor de nacht. “Je neust vriest er ietwat af, maar voor de rest is het prima”, zei Hennis vanochtend op Radio 1. Ze hield zich warm met thee en warm voedsel. De minister gaf aan het te hebben getroffen met het weer:

“De weersomstandigheden zijn nu goed. Ik heb ook beelden gezien van eerdere trainingsmissies waarbij sprake was van extreme weersomstandigheden met slagsneeuw en dat soort zaken. Dat heb ik gelukkig niet hoeven ervaren.”

Als minister is het volgens Hennis de bedoeling dat ze alle krijgsmachtonderdelen ervaart en bezoekt:

“Het is belangrijk beeld en geluid te krijgen bij wat militairen moeten doorstaan en dan krijg je soms met vreemde omstandigheden te maken. Dan moeten ministers even doorbijten.”

De minister heeft maar zo’n drie uur slaap kunnen pakken. “Ik was een beetje afgeleid door de omgeving en al het nieuws.”

Beluister hier het hele interview met Hennis op Radio 1:

Bekijk hier foto’s van Hennis’ onderkomen en hoe ze vanochtend wakker werd: