De huzarensalade van Rotisserie Rijsel

Rotisserie Rijsel is in ruim een jaar tijd een begrip geworden in Amsterdam. Treffend gesitueerd in een leslokaal van een voormalige huishoudschool biedt Rijsel de klassieke ‘gewone’ keuken. Denk aan gebakken aardappeltjes, een kippetje van de grill of een biefstuk in rode wijnsaus en dat alles in hoge kwaliteit. Dat doet de eetzaal van Rijsel

Rotisserie Rijsel is in ruim een jaar tijd een begrip geworden in Amsterdam. Treffend gesitueerd in een leslokaal van een voormalige huishoudschool biedt Rijsel de klassieke ‘gewone’ keuken. Denk aan gebakken aardappeltjes, een kippetje van de grill of een biefstuk in rode wijnsaus en dat alles in hoge kwaliteit. Dat doet de eetzaal van Rijsel twee keer per avond volstromen, niemand minder dan Robert Kranenborg tipt Rijsel zelfs voor een Michelinster.
De opmerkelijkste wederopstanding in de keuken van Rijsel is de huzarensalade, in de afgelopen decennia verworden tot stoplap van de saladefabriek en schrik van het tankstation.
Iwan Driessen, chefkok van Rijsel, ontfermde zich over het hopeloos verweesde slaatje en blies het nieuw leven in. Zo ontstond een voorgerecht waar dagelijks tientallen liefhebbers voor omfietsen.
In de video vertelt Iwan over de herkomst en herrijzenis van een klassieker.