Verzekeraar Aegon ziet winst en omzet stijgen - goed resultaat beleggingen

Foto ANP / Lex van Lieshout
Foto ANP / Lex van Lieshout

Verzekeraar Aegon heeft de winst en omzet in zowel het vierde kwartaal van vorig jaar, als over heel 2012 zien stijgen. Vanochtend maakte het bedrijf zijn jaar- en kwartaalcijfers bekend.

De nettowinst in het vierde kwartaal steeg naar 422 miljoen euro, ten opzichte van 81 miljoen in dezelfde periode een jaar ervoor. De omzet groeide van 1,4 tot 1,8 miljard euro. Vooral de pensioenverkoop in Groot-Brittannië en Nederland stegen sterk. Ook steeg de verkoop van nieuwe levensverzekeringen met 36 procent. In het vierde kwartaal werden ook grote winsten behaald door verdrievoudigde beleggingensopbrengsten: 149 miljoen euro. Ook verkocht het bedrijf verschillende activiteiten. Aegon pakte per saldo 106 miljoen euro aan boekwinsten in het vierde kwartaal.

Alex Wynaendts, voorzitter van de Raad van Bestuur van het bedrijf, voegt daaraan toe:

“In de Verenigde Staten hebben we ons distributienetwerk verder uitgebreid en in Spanje zijn we een belangrijke samenwerking aangegaan met één van de grootste banken. Daarnaast hebben we onze positie in Centraal- en Oost-Europa verder versterkt door overnames in Roemenië en Oekraïne.”

Over heel 2012 verdubbelde de winst bijna. Die steeg van 872 miljoen in 2011 naar bijna 1,6 miljard euro. De omzet steeg van 5,7 naar ruim 6,7 miljard euro in 2012. Vanwege de sterke kapitaalpositie verhoogt Aegon het dividend.