Ze zijn griezelig scherp

zien // DVD Lars (I hide a secret) Regie Mercedes Stalenhoef in 7 bioscopen ****

Wie met horrorliefhebbers praat over hun favorieten, komt vroeg of laat bij de Universal-films van de jaren 30 en 40. Naar huidige maatstaven weinig bloederig, maar uiterst sfeervol. En invloedrijk. Voor deze nieuwe blu-raybox werden acht titels opnieuw gerestaureerd. Het resultaat is meesttijds adembenemend. Vooral Dracula, Frankenstein, Bride of Frankenstein, The Invisible Man en The Wolf Man zien er prachtig uit. De extra scherpte van blu-ray onthult wel de werking van trucages, maar dat is eerder charmant dan storend. Alleen The Phantom of the Opera en Creature of the Black Lagoon stellen een tikje teleur. Maar zes fraaie transfers is een goede score. Inclusief de uren aan extra’s is deze box een huiveringwekkend sterke aanwinst voor elke filmcollectie.