Chelsea-vedette wordt kinderboekenschrijver

epa03571208 Frank Lampard of England in action against Brazil during the International Friendly soccer match between England and Brazil at the Wembley Stadium, London, Britain, on 06 February 2013. EPA/KERIM OKTEN Frank Lampard/ Foto ANP

Engels voetballer Frank Lampard (1978), die na dit seizoen afzwaait als middenvelder van de Engelse topclub Chelsea, gaat kinderboeken schrijven. Dat meldt The Daily Telegraph. Lampard gaat een serie boeken schrijven, Frankie’s Magic Football genaamd. De eerste drie delen kom nog dit jaar uit.

De boekjes verschijnen bij uitgever Little, Brown en zijn bedoeld voor kinderen vanaf vijf jaar. De boekjes draaien om het jongetje ‘Frankie’, diens voetbalvrienden en diens hond Max. Die ‘voetbalvrienden’ zijn losjes gebaseerd op oud-teamgenoten, zegt Lampard tegen The Daily Telegraph. Hij zegt verder op het idee gekomen te zijn van het schrijven van een kinderboek bij het voorlezen van zijn eigen kinderen. Lampard: ‘sport en lezen zijn bij ons thuis essentieel, dus besloot ik ze te combineren.’

Het eerste boek heet Frankie Versus The Pirate Pillagers en zal in juni 2013 verschijnen. Later dit jaar verschijnen er nog twee delen. In 2014 verschijnen er eveneens twee delen.

Frank Lampard, in 2005 door zijn toenmalige trainer Jose Mourinho de beste speler ter wereld genoemd, speelt sinds 2001 voor de Engelse topclub Chelsea. Hij komt tot op de huidige dag uit voor het Engels nationaal elftal. Vorig jaar won hij met Chelsea de Champions League door in de finale de Duitse topclub Bayern Munchen te verslaan.