Vertederend filmpje: de levenslessen van een zesjarig jongetje

Screenshot uit 'Scared is scared'.

Toen Bianca Giaever bijna klaar was met haar studie (afstudeerrichting: vertelkunst), vroeg ze een zesjarig jongetje (Asa) waar ze een filmpje over moest maken. Ze nam het antwoord op en maakte exact die film. Dit is het vertederende en originele resultaat.

Het filmpje heet Scared is scared, naar een uitspraak van Asa: “Scared is scared of the things you like”. Oftewel: als je ergens bang voor bent, moet je aan leuke dingen denken. Het verhaal dat hij verzonnen heeft en waar die levensles de moraal van is, gaat over een beer en een muis die gaan zwemmen in een zwembad dat bijna dicht gaat. In het verhaal zitten meer levenslessen, want hij strooit ermee.

“If, like, something feels like you’re closing, you should just say, ‘OK, I’m fine.’”