Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Belasting

Obama’s State of the Union in iets minder dan drie minuten

Obama tijdens zijn 'SOTU' vannacht in Capitol, Washington.
Obama tijdens zijn 'SOTU' vannacht in Capitol, Washington. Foto Reuters / Kevin Lamarque

Barack Obama riep vannacht in zijn State of the Union op tot strengere wapenwetten. Ook kondigde hij aan 34.000 Amerikaanse troepen uit Afghanistan te willen halen en rijken meer te willen belasten. Kijk hier de hele speech terug - of kies voor de samenvatting van een kleine drie minuten.

De hele SOTU (een uur en een kwartier):

En de snelle samenvatting (170 seconden):

De volledige tekst van Obama’s rede is hier terug te lezen. In dit uitgebreidere bericht over de State of the Union staan meer video’s over de onderwerpen die Obama aansneed.