Koffer ook bij KLM niet langer gratis

Ook reizigers met KLM moeten eraan geloven: vanaf eind april brengt de luchtvaartmaatschappij op Europese vluchten 15 euro in rekening voor ingecheckte bagage. KLM voegt zich daarmee bij het gezelschap van luchtvaartmaatschappijen dat reizigers laat betalen voor koffers die in het bagageruim worden vervoerd.

KLM zegt met de toeslag in te spelen op „veranderd klantgedrag”. Volgens de maatschappij reist het overgrote deel van de passagiers op Europese vluchten alleen nog met handbagage.

Flying Blue-leden en andere vaste klanten worden uitgezonderd van de toeslag. Voor passagiers op intercontinentale vluchten verandert niets. Voor hen blijft het inchecken van bagage tot 20 kilo gratis.

KLM gaat volgens een woordvoerder mee met een „tendens in de vliegwereld”: die van de betaalde opties. Behalve de al bestaande mogelijkheden om extra te betalen voor een betere stoel en extra beenruimte introduceert KLM binnenkort ook een nieuw concept: betaalde loungetoegang.