Paralympisch kampioene Vergeer stopt met tennissen

epa03387990 Esther Vergeer from the Netherlands celebrates winning gold following her win in the women's wheelchair tennis final at Eton Manor inside the olympic park during the London 2012 Paralympic Games in London, Britain, 07 September 2012. EPA/ANDY RAIN
epa03387990 Esther Vergeer from the Netherlands celebrates winning gold following her win in the women's wheelchair tennis final at Eton Manor inside the olympic park during the London 2012 Paralympic Games in London, Britain, 07 September 2012. EPA/ANDY RAIN Esther Vergeer viert haar gouden plak tijdens de Paralympische Spelen in Londen afgelopen zomer. Foto Andy Rain

Rolstoeltennisster Esther Vergeer stopt met tennissen. Dat maakt de zevenvoudig paralympisch kampioene vanmiddag bekend bij de presentatie van haar biografie in Ahoy in Rotterdam, schrijft De Telegraaf.

Vergeer heeft het nieuws inmiddels bevestigd via Twitter:

Twitter avatar EstherVergeer Esther Vergeer Zeer bijzondere dag: officieel gestopt met tennis, en de lancering van mijn boek. Vandaag 13:00 Live via … http://t.co/hmZaM49v

In oktober maakte de 31-jarige Woerdense bekend dat zij het WK laat schieten en een rustpauze inlast. Ze twijfelde toen nog over het voortzetten van haar carrière. Haar management liet weten dat ze sinds de Paralympische Spelen in Londen niet meer had getraind. “De prikkel ontbreekt nog.”

Vergeer won sinds 2003 alle belangrijke prijzen in haar sport. Ze is bovendien al 470 enkelpartijen op rij ongeslagen. Vergeer in oktober:

“Ik moet echt voor mezelf concluderen dat ik sinds de paralympische finales geen racket meer heb aangeraakt. Ik heb er gewoon nog geen behoefte aan. En daar ben ik zelf misschien nog wel het meest verbaasd over.”

Deze week is Vergeer toernooidirectrice van het ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament in Ahoy.

De NOS volgde Esther Vergeer in 2012 bijna een jaar lang en maakte een openhartig portret over onder meer zenuwen, stress, winnen en de vraag ‘Wat nu…?’.