Opinie

NRC Reader voor iPad en niet voor Android?

Ik citeer uit een mailtje dat ik naar enkele collega’s schreef:

1. Ik las boze of ongelukkige reacties van lezers die niet blij zijn met het feit dat we NRC Reader (die in het algemeen bijzonder goed onthaald wordt) wél uitbrachten voor iPad en niet voor Android. Het antwoord daarop is heel eenvoudig: NRC Media is een zelfstandig mediabedrijf. Wij zetten alles op alles om digitaal vernieuwend bezig te zijn. Maar met onze beperkte capaciteiten kunnen we niet in een klap op alle platformen een nieuw product neerzetten. Dat zal geleidelijker gaan. Wanneer NRC Reader op de iOS-markt een succes wordt, verwacht ik dat de Androidversie niet lang op zich zal laten wachten. Zoals ik eerder schreef: trial and error, voorzichtig omgaan met budgetten, en vooral verder experimenteren.

En natuurlijk nemen we de Android-gebruiker serieus. We hebben sinds een paar maanden zowel een Android- als een Windows8-versie van NRC Handelsblad en nrc.next.

2. Ik had ook een ongelukkige NRC-abonnee aan de lijn die de Reader gratis wil krijgen. Hem heb ik uitgelegd dat hij via zijn abonnement al toegang heeft tot alle stukken op papier en digitaal. De Reader, een selectie van stukken uit de krant, is een nieuw product dat mikt op een nieuwe groep lezers. Overigens klopt het dat we binnen afzienbare tijd ook een nieuwe versie van de (volledige) digitale kranten moeten lanceren. Maar laat ons beseffen dat heel veel mensen nu heel blij zijn met de pdf-krant. Dus ook hier geldt: zuinig zijn, zorgvuldig ontwikkelen en voortdurend vernieuwen.

 

 

Peter Vandermeersch
Blogger

Peter Vandermeersch

Peter Vandermeersch is hoofdredacteur van NRC en schrijft op deze blog over nieuwe ontwikkelingen bij NRC en de dagelijkse praktijk op de redactie. U kunt hem ook volgen op Twitter.