Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Entertainment

Uitgelicht

Film

L’affaire Dominici (Claude Bernard-Aubert, 1973, F/I/E). Misdaadfilm, gebaseerd op een geruchtmakende moordzaak plus discutabele rechtzaak. Met Jean Gabin in de rol van Gaston Dominici, de Provençaalse boer die veroordeeld werd voor de moord op een drietal Engelse toeristen in de zomer van 1952. Ook met Victor Lanoux, Jean-Pierre Casteldi en Gérard Depardieu. Arte, 20.15-21.55u.

My Big Fat Greek Wedding (Joel Zwick, 2002, VS/CAN). Door Tom Hanks en zijn Griekse vrouw geproduceerde romantische komedie zet de kleurloosheid van de Amerikanen af tegen de excentriciteit der Grieken. Dik Grieks meisje overwint de tegenzin van haar familie tegen een niet-Griekse bruidegom. RTL 8, 20.30-22.20u.

Knallhart (Detlev Buck, 2006, D). Gettofilm op z’n Berlijns: swingend, punky, edgy. Vijftienjarige jongen (David Kross) wordt met zijn moeder (Jenny Elvers) het huis van haar vriend uitgezet. Hij belandt in de troosteloze Berlijnse wijk Neukölln en ontpopt zich als de drugskoerier van gangsterbaas Hamal. Dan begint waar het de regisseur eigenlijk om gaat: het haasten, sjacheren en jakkeren door theehuizen, langs galerijflats en illegale winkels. Buck neemt meer tijd voor details dan voor het voorspelbare verhaal.Arte, 21.55-23.30u.

Thirteen Days (Roger Donaldson, 2000, VS). Politieke thriller doet vanuit Amerikaans perspectief verslag van de Cuba-crisis, de twee weken in oktober 1962 die de wereld aan de rand van een atoomoorlog brachten. Kevin Costner speelt heldenrol van Kennedy-vertrouweling Kenny O’Donnell, die in werkelijkheid slechts een bijfiguur was. BBC 1, 01.20-03.40u.

Informatief

Panorama: Inside Barclays – Banking on bonuses. Reportage over de controversiële bonuscultuur bij een van Engelands grootste banken. De directie van Barclays zegt dat het maatregelen heeft genomen tegen excessen. Richard Bilton onderzoekt wat er fout ging bij het belonen van de top van de bank. BBC 1, 21.30-22.00u.

Dokument: Onder de huid. Documentaire van Frans Bromet over mensen en hun tatoeages. Ned.2, 23.00-23.55u.

Amusement

’t Schaep in Mokum. Aflevering vijf. Arie stuit op een zwerfster en herkent in haar zijn lang verloren zuster Jannie. Lena bakt dubieuze taarten voor de coffeeshop aan de overkant en wekt daarmee de argwaan van Kootje. Lukas en Door zijn juist nieuwsgierig geworden naar de coffeeshop en storten zich in een experiment. Ned.1, 22.10-23.00u.

Parks and Recreation. Eerste aflevering van Amerikaanse comedyserie over de medewerkers van de afdeling Parken en Recreatie van een fictief plaatsje in Indiana. Van de makers van de Amerikaanse The Office. RTL 8, 01.35-02.00u.