Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Sport

Nigeria pakt Afrika Cup

Nigerianen verslaan in de finale in Johannesburg de grote verrassing Burkina Faso.

Amsterdam. Nigeria heeft gisteravond de Afrika Cup gewonnen. De Super Eagles waren in de finale in Johannesburg voor bijna 90.000 toeschouwers met 1-0 te sterk voor Burkina Faso, de grote verrassing van dit toernooi. Middenvelder Sunday Mba maakte zes minuten voor rust het enige doelpunt van de wedstrijd. Voor Nigeria is het de derde Afrikaanse titel, na 1980 en 1994. Voor de coach van Nigeria, Stephen Keshi, is het winnen van de Afrika Cup extra bijzonder. Hij is nu de tweede man ooit die het toernooi wint als speler en als coach. Keshi was de aanvoerder toen Nigeria het toernooi in 1994 won. In 1996 won Nigeria op de Olympische Spelen in Atlanta ook het voetbaltoernooi. NRC