Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Zorg

Minister: inspectie zorg mag strenger

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) moet harder op kunnen treden tegen falende artsen, instellingen of ziekenhuizen. Dat heeft minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD) gisteren gezegd in het televisieprogramma Buitenhof. Volgens de minister moet de inspectie haar tanden laten zien en moeten strengere sancties worden uitgedeeld. Nu worden instellingen vaak tijdelijk onder toezicht gesteld en wordt dat weer opgeheven als alles weer in orde is. Uiteindelijk moeten zo minder onnodige doden of gewonden vallen door de medische missers. Novum