Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Wielrennen

Kortkolom sport

Shorttrackvrouwen alsnog naar de WK

Amsterdam. De Nederlandse shorttracksters hebben gisteren bij de wereldbekerwedstrijden in Dresden goud behaald op de aflossing. Daarmee verzekerde het kwartet zich van een ticket op de WK, volgende maand in het Hongaarse Debrecen. Het zat de ploeg rond Jorien ter Mors niet tegen. In de finale lag Nederland in kansloze positie, totdat de rijdsters van Canada en China onderuit gingen. Zuid-Korea won de race, maar werd gediskwalificeerd, waardoor Nederland alsnog tot winnaar werd uitgeroepen. De mannenploeg haalde voor de vierde keer dit seizoen zilver op de aflossing. Niels Kerstholt won ook een individuele medaille: brons op de 500 meter. (NRC)

Titel en record voor atleet Sintnicolaas

Amsterdam. Meerkamper Eelco Sintnicolaas heeft dit weekeinde in Apeldoorn de nationale meerkamptitel indoor gewonnen. Met een puntentotaal van 6.341 was de 25-jarige atleet uit Vaassen veel te sterk voor de concurrentie. Zijn puntentotaal was ook goed voor een nieuw Nederlands record. Het oude record stond met 6.175 punten ook al op naam van Sintnicolaas. Bij de vrouwen ging de nationale titel naar Myrte Goor. (NRC)

Anjema en Grinham winnen NK squash

Amsterdam. Laurens-Jan Anjema heeft voor de achtste keer op rij de Nederlandse titel squash gewonnen. De Hagenaar was in Amsterdam in de finale in drie games te sterk voor Sebastiaan Weenink. Natalie Grinham won de titel bij de vrouwen. De geboren Australische won in de finale eenvoudig van Orla Noom in drie games. Het was voor Grinham de derde nationale titel op rij. (NRC)

Bram Tankink breekt sleutelbeen in Spanje

Amsterdam. Wielrenner Bram Tankink is tijdens een training op het Spaanse eiland Mallorca geschept door een auto. Daarbij brak de coureur van de Blanco-ploeg zijn linkersleutelbeen. Het zit de Nederlandse renners aan het begin van het wielerseizoen nog niet mee. Eerder werd Johnny Hoogerland aangereden door een auto en kwamen Koen de Kort en Karsten Kroon ten val tijdens de Ronde van Qatar. (NRC)

Rugbyers Engeland verslaan ook Ierland

Amsterdam. De Engelse rugbyploeg gaat na twee speelrondes in het Zeslandentoernooi aan de leiding. In Dublin wonnen de Engelsen gisteren met 12-6 van Ierland. Schotland rekende zaterdag in Edinburgh overtuigend af met Italië: 34-10. De Nederlander Tim Visser, opgeleid in Hilversum, maakte één van de Schotse try’s. Frankrijk ging opnieuw onderuit. In het Stade de France was Wales met 16-6 te sterk. (Novum)

IJshockeyploeg ook in laatste duel onderuit

Amsterdam. De Nederlandse ijshockeyers hebben ook hun laatste duel op het olympisch kwalificatietoernooi verloren. Gistermiddag was Italië te sterk (4-1). Oostenrijk plaatste zich ten koste van Duitsland voor de Spelen in Sotsji. (Novum)