Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Lifestyle

Kijktips

A man poses for a photo to show off his tattoos at the International Tattoo and Body Piercing Convention in Rio de Janeiro January 6, 2013. REUTERS/Pilar Olivares (BRAZIL - Tags: SOCIETY)
A man poses for a photo to show off his tattoos at the International Tattoo and Body Piercing Convention in Rio de Janeiro January 6, 2013. REUTERS/Pilar Olivares (BRAZIL - Tags: SOCIETY) REUTERS

Film

Knallhart (Detlev Buck, 2006, D).

Gettofilm op z’n Berlijns: swingend, punky, edgy. Vijftienjarige jongen wordt met zijn moeder het huis van haar vriend uitgezet. Hij belandt in de troosteloze Berlijnse wijk Neukölln en wordt drugskoerier van gangsterbaas Hamal. Dan begint waar het de regisseur eigenlijk om gaat: het sjacheren en jakkeren door theehuizen, galerijflats en illegale winkels. Buck neemt meer tijd voor details dan voor het voorspelbare verhaal. Arte, 21.55-23.30u.

Informatief

Panorama: Inside Barclays – Banking on bonuses.

Reportage over de controversiële bonuscultuur bij een van Engelands grootste banken. De directie van Barclays zegt dat het maatregelen heeft genomen tegen excessen. Richard Bilton onderzoekt wat er fout ging bij het belonen van de top van de bank. BBC 1, 21.30-22.00u.

Dokument: Onder de huid.

Documentaire van Frans Bromet over mensen en hun tatoeages. Wat bezielde Sander om de naam van zijn geliefde Daphne in zijn nek te laten tatoeëren? En Ronald, die rondloopt met een tattoo in zijn hals met de naam van zijn ex, Claudia, die per sms een einde aan hun huwelijk maakte? Ned.2, 23.00-23.55u.

Amusement

’t Schaep in Mokum.

Aflevering vijf. Arie stuit op een zwerfster en herkent in haar zijn lang verloren zuster Jannie. Lena bakt dubieuze taarten voor de coffeeshop aan de overkant en wekt daarmee de argwaan van Kootje. Lukas en Door zijn juist nieuwsgierig geworden naar de coffeeshop en storten zich in een experiment. Ned.1, 22.10-23.00u.

Parks and Recreation.

Eerste aflevering van Amerikaanse comedyserie over de medewerkers van de afdeling Parken en Recreatie van een fictief plaatsje in Indiana. Van de makers van de Amerikaanse The Office. RTL8, 01.35-02.00u.