Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Terrorisme

In Mali weer een zelfmoordaanslag

Opnieuw heeft een zelfmoordterrorist zich opgeblazen in de Noord-Malinese stad Gao. Behalve de zelfmoordterrorist is niemand dood. De aanslag vond zaterdag rond 23.00 uur plaats bij een controlepost in de stad, op dezelfde plek waar de dag daarvoor ook een zelfmoordaanslag werd gepleegd. Toen bracht een man op een motorfiets zichzelf tot ontploffing. Ook bij die aanslag was de zelfmoordterrorist het enige dodelijke slachtoffer. De verantwoordelijkheid voor de eerste aanslag werd opgeëist door de Beweging voor Eenheid en Jihad in West-Afrika, een afsplitsing van Al-Qaeda. AP