Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Cultuur

Doden door val sloep van cruise

A lifeboat remains in the sea after falling from a cruise liner Thomson Majesty called "Valletta" and killing 5 people during a safety drill while it was docked at La Palma in the Canary Islands on February 10, 2013. The accident at the port of Santa Cruz on La Palma, the most northwesterly of the Canaries, also left three people injured. AFP PHOTO/ DESIREE MARTIN
A lifeboat remains in the sea after falling from a cruise liner Thomson Majesty called "Valletta" and killing 5 people during a safety drill while it was docked at La Palma in the Canary Islands on February 10, 2013. The accident at the port of Santa Cruz on La Palma, the most northwesterly of the Canaries, also left three people injured. AFP PHOTO/ DESIREE MARTIN AFP

Bij training met de reddingsboot van een cruiseschip in de haven van het Canarische eiland Santa Cruz zijn gisteren vijf doden gevallen. Drie mensen raakten gewond. Volgens de Spaanse zender RTVE was er een training voor noodsituaties bezig toen de reddingsboot van zo’n twintig meter hoogte losraakte van het schip en naar beneden viel. In de reddingsboot zaten bemanningsleden van het cruiseschip. Onder de doden zijn Indonesiërs, een Filippino en een Ghanees. De precieze toedracht van het ongeluk is onduidelijk. De gewonden verkeren buiten levensgevaar. AP