Dit is een artikel uit het NRC-archief

Kranten

‘50Plus wil geen zaken meer doen met bedrijven Krol’

DEN BOSCH - Fractievoorzitter Henk Krol van 50Plus staat terecht voor computervredebreuk in de rechtbank in Den Bosch. De politicus zou via internet bij het Brabantse laboratorium Diagnostiek voor U medische dossiers hebben ingezien om aan te tonen dat de beveiliging van medische gegevens slecht is. ANP ROBIN UTRECHT
DEN BOSCH - Fractievoorzitter Henk Krol van 50Plus staat terecht voor computervredebreuk in de rechtbank in Den Bosch. De politicus zou via internet bij het Brabantse laboratorium Diagnostiek voor U medische dossiers hebben ingezien om aan te tonen dat de beveiliging van medische gegevens slecht is. ANP ROBIN UTRECHT Foto ANP / Robin Utrecht

50Plus probeert de banden met de bedrijven van partijleider Henk Krol door te snijden. Het partijbestuur gaat ‘heel diep nadenken’ of het bedrijf van Krol de partijkrant kan blijven produceren, schrijft het AD vandaag. Wel blijft de partij een kantoor huren bij een bedrijf van Krol omdat dat nou eenmaal zo is afgesproken, zegt partijvoorzitter Willem Holthuizen in de krant.

Holthuizen wil dat Krol zijn zakelijke belangen op afstand zet. Zaterdag schreef het AD dat de administratie van 50Plus een ‘grote janboel’ is. Met ruzie vertrokken bestuursleden staan nog steeds als bestuurder geregistreerd. Van de huidige negen bestuursleden zou er maar een voorkomen in de stukken van de Kamer van Koophandel. Als ondernemer staat Krol onder curatele van de Belastingdienst en zijn afspraken gemaakt om achterstallige belastingen te betalen.

De krant ontdekte dat Krol met zijn bedrijven zaken doet met zijn eigen partij. Hij had zijn nevenfuncties niet bij de Kamer gemeld. Krol stelde dit wel te hebben gedaan en toonde op Twitter triomfantelijk een foto van een lijst waarop zijn nevenfuncties staan.

Twitter avatar HenkKrol Henk Krol Volgens het AD, dat #50PLUS wil neersabelen, zou ik mijn nevenfuncties niet hebben gemeld. Maar: http://t.co/DEas4HC4

Een journalist van het AD betrapte hem er vervolgens op dat hij de functies zaterdagavond in alle haast alsnog had gemeld. Daarna gaf Krol toe dat hij inderdaad te laat was.

Twitter avatar HenkKrol Henk Krol @ton_aarts Beste Ton, ik was inderdaad te laat. Dat betreur ik. Stom. Het is nieuw voor me en het gaat om onbezoldigde functies.