Dit is een artikel uit het NRC-archief

Cultuur

Nu verkrijgbaar: medicijn tegen de hipster-ziekte

Je kent ze wel: de hippe jongens en meisjes in de leeftijdscategorie 16 tot 35. Mutsje op, nerdenbril, in het bezit van ten minste één product van Apple. Het zijn de zogenoemde hipsters, een hedendaagse subcultuur waar al veel over gezegd is en geschreven. Dit reclamespotje voor een anti-hipster medicijn levert op spottende wijze commentaar op de hipster-wereld.

Misschien ben je er trouwens zelf wel één. Checklist: heb je een baard? Of een obsessie met snorren? Maak je vaak producten thuis die je ook makkelijk in de supermarkt kunt kopen? Zet je foto’s van je eten op Instagram? Ja? Dikke kans dan dat je aan de hipster-ziekte lijdt. Maar niet getreurd, want er is nu iets wat je ertegen kunt doen, zo betoogt dit reclamespotje voor een medicijn met de passende naam Unpretentiousil. Zodat je weer een echt persoon wordt.

Want ja, hoe uniek en andersdenkend ben je eigenlijk als je hetzelfde doet als al die andere andersdenkenden?

http://www.youtube.com/watch?v=GexI4b0iH50