Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

Politie heeft ‘sterke aanwijzingen’ dat Anass zelfmoord heeft gepleegd

De politie heeft “sterke aanwijzingen” dat de dertienjarige Anass Aouragh uit Wassenaar zelfmoord heeft gepleegd. Uit de eerste resultaten van het onderzoek op de locatie waar het lichaam is aangetroffen en op het lichaam van de overleden Anass zijn aanwijzingen naar voren gekomen dat het gaat om zelfmoord, verklaart de politie vanavond.

Bij de ingang van het bospad waar de jongen is gevonden liggen bloemen en twee afscheidsbrieven.
Bij de ingang van het bospad waar de jongen is gevonden liggen bloemen en twee afscheidsbrieven. Foto ANP / Evert-Jan Daniels

De politie heeft “sterke aanwijzingen” dat de dertienjarige Anass Aouragh uit Wassenaar zelfmoord heeft gepleegd. Uit de eerste resultaten van het onderzoek op de locatie waar het lichaam is aangetroffen en op het lichaam van de overleden Anass zijn aanwijzingen naar voren gekomen dat het gaat om zelfmoord, verklaart de politie vanavond.

De politie sluit een misdrijf echter nog steeds niet uit en zet het onderzoek voort.

Gisterochtend werd de jongen gevonden

Gisterochtend vond de politie in een natuurgebied bij Wassenaar een lichaam. ‘s Avonds werd bevestigd dat het om de dertienjarige vermiste jongen Anass Aouragh ging, waar de avond ervoor een Amber Alert voor was verzonden.

Nadat de politie het stoffelijk overschot vond in het natuurgebied nabij de Katwijkseweg werd direct een groot sporenonderzoek verricht. Medewerkers van de forensische opsporing hebben de hele dag onderzoek gedaan op en rond de locatie waar het lichaam werd aangetroffen.

De jongen bezorgde eergistermiddag reclamefolders in de wijk Oostdorp in Wassenaar en kwam hierna niet zoals afgesproken naar huis. De politie startte toen onmiddellijk een onderzoek na de aangifte van vermissing waarbij een helikopter en een speurhond werden ingezet. De fiets van de jongen werd door twee jongens op de Katwijkseweg nabij recreatiepark Duinrell om acht uur die avond teruggevonden.