Financieel directeur in opspraak geraakte Imtech stapt op

Adventure World Warsaw, een groot project van Imtech in Polen.
Adventure World Warsaw, een groot project van Imtech in Polen. Foto adventureworldwarsaw.com

Financieel directeur Boudewijn Gerner is per direct teruggetreden bij Imtech, maakte de technische dienstverlener vanavond bekend. Hij wordt vanaf maandag vervangen door Hans Turkesteen, die momenteel financieel directeur bij Stork Technical Services is.

Volgens het bedrijf heeft Gerner aangegeven dat “een wisseling van de wacht gewenst is”. Rudy van der Meer, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Imtech:

“Boudewijn Gerner kan terugkijken op een succesvolle periode bij Imtech, maar heeft aangegeven dat een wisseling van de wacht gewenst is. Dit mede gegeven de situatie waarin de onderneming zich thans bevindt en het feit dat al eerder was overeengekomen dat hij Imtech volgend jaar zou verlaten.”

Tijdens de later in 2013 te organiseren algemene vergadering van aandeelhouders zal de voordracht van Turkesteen officieel door aandeelhouders moeten worden goedgekeurd. De Centrale Ondernemingsraad heeft een positief advies uitgebracht over zijn voordracht.

Imtech in opspraak door vermoeding kostbare fraude in Polen

Imtech kwam eerder deze week in opspraak vanwege vermeende boekhoudkundige onregelmatigheden en wanbetaling rond een groots Pools pretpark, de grootste opdracht ooit voor het bedrijf uit Gouda. Het bedrijf verwacht dat het door de fraude 100 miljoen euro moet afschrijven. Door het verlies op de activiteiten in Polen voldoet Imtech niet meer aan de afspraken met de kredietverstrekkers. Het aandeel van het bedrijf kelderde na de bekendmaking sterk. Onderzoek moet nog duidelijk maken of het lokale management fraude heeft gepleegd of dat opdrachtgevers daar verantwoordelijk voor zijn.