Blijvende onrust in Tunesië na moord

A demonstrator holds a computer keyboard during a demonstration in Tunis, Thursday, Feb. 7, 2013. The Islamist party dominating Tunisia's ruling coalition on Thursday rejected its own prime minister's decision to form a non-partisan technocratic government to try to appease critics, signaling that the political crisis brought on by the assassination of a prominent leftist politician is far from over. (AP Photo)
A demonstrator holds a computer keyboard during a demonstration in Tunis, Thursday, Feb. 7, 2013. The Islamist party dominating Tunisia's ruling coalition on Thursday rejected its own prime minister's decision to form a non-partisan technocratic government to try to appease critics, signaling that the political crisis brought on by the assassination of a prominent leftist politician is far from over. (AP Photo) AP

De onrust in Tunesië houdt aan na de schokkende politieke moord woensdag op de leider van de linkse alliantie. De grootste vakbond heeft voor vandaag een staking aangekondigd, Franse scholen gaan uit voorzorg dicht en er heerst grote politieke onenigheid. De fundamentalistische regeringspartij Ennahda liet gisteren weten zich niet te kunnen vinden in het besluit van de premier het kabinet te ontbinden. Hamadi Jebali kondigde woensdagavond in reactie op de moord op de seculiere linkse leider Chokri Belaïd aan dat een nieuwe regering wordt gevormd bestaand uit technocraten. AP