Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

Dode gevonden bij zoektocht naar jongen in natuurgebied Wassenaar

Wassenaar, 7 februari 2013. Politie plaatst een afzetting bij het Wassenaarse bos, waar een lichaam is gevonden tijdens de zoekactie naar de vermiste Anass Aouragh. De 13-jarige jongen in Wassenaar was verdwenen tijdens het rondbrengen van reclamefolders. De politie heeft nog niet bevestigd dat het de vermiste Aouragh is. ANP MARTIJN BEEKMAN
Wassenaar, 7 februari 2013. Politie plaatst een afzetting bij het Wassenaarse bos, waar een lichaam is gevonden tijdens de zoekactie naar de vermiste Anass Aouragh. De 13-jarige jongen in Wassenaar was verdwenen tijdens het rondbrengen van reclamefolders. De politie heeft nog niet bevestigd dat het de vermiste Aouragh is. ANP MARTIJN BEEKMAN Politie zoekt naar sporen in het Wassenaarse bos, waar een lichaam is gevonden tijdens de zoekactie naar de vermiste Anass Aouragh. Foto ANP / Martijn Beekman

De politie heeft in een natuurgebied bij Wassenaar het lichaam van een overleden persoon aangetroffen. Onderzoek moet uitwijzen of het aangetroffen stoffelijk overschot van de vermiste 13-jarige Anass Aouragh is, meldt de politie.

In het natuurgebied was de politie op zoek naar de vermiste jongen, waar gisteravond een Amber Alert voor is verzonden. De jongen bezorgde gistermiddag reclamefolders in de wijk Oostdorp in Wassenaar en kwam hierna niet zoals afgesproken naar huis.

De politie doet momenteel onderzoek op de plaats waar het stoffelijk overschot is gevonden en verricht sectie op het lichaam. Het Ambert Alert is volgens de politie ingetrokken.

Twitter avatar AMBER_Alert_NL AMBER Alert NL AMBER Alert Anass ingetrokken - Nadere informatie volgt zo spoedig mogelijk. Meer informatie: http://t.co/UJI8zXdd http://t.co/ENuUmPDN

Een woordvoerder van de politie Haaglanden meldde rond 11.00 uur tegenover RTL Nieuws dat de moeder van Anass op de hoogte is gesteld van de vondst. Zij moet ermee rekening houden dat haar zoontje is overleden.

De wijk Oostdorp in Wassenaar waar Anass Aouragh folders bezorgde:


Grotere kaart weergeven

Fiets aangetroffen in buurt Duinrell

De politie startte gisteren onmiddellijk een onderzoek na de aangifte van vermissing waarbij een helikopter en een speurhond werden ingezet (bekijk hier foto’s van de zoektocht). De fiets van de jongen werd door twee jongens op de Katwijkseweg nabij recreatiepark Duinrell om 20.00 uur teruggevonden.