Just when you thought it was over… Akoestische Gangnam Style ook hit

We beginnen de avond met officieel en slecht nieuws voor degenen die Gangnam Style he-le-maal beu zijn. Twee Australische meisjes hebben een YouTube-hit met de akoestische en behoorlijk zoetgevooisde versie van de wereldhit.

Ze zijn gestationeerd in Australië maar Janice en Sonia Lee spreken blijkbaar een aardig woordje Koreaans. Op 1 februari kondigden de dames hun nieuwe opname - met enig inzicht in de materie - aan, maar dat mocht de pret niet drukken.

Twitter avatar jayessleemusic Jayesslee New video! This may be a lil late and possibly overkilled but let us know your thoughts of our take on Gangnam Style! http://t.co/AoihLFOc

Binnen drie dagen had hun Gangnam Style namelijk twee miljoen hits. Nu, vier dagen verder, is de grens van vijf miljoen gepasseerd. Niet niks, maar Jayesslee is dan ook al een tijdje bezig. Op Facebook is te lezen dat het duo in 2008 reeds in de ban raakte van optreden voor een anoniem en virtueel publiek.

De grote online-doorbraak volgde een jaar later met de cover van Tamia’s Officially Missing You, dat tot op heden meer dan vijftien miljoen views kent.

En dan kan het hard gaan. De webcam werd ingeruild voor heuse podia over de hele wereld. Lachen. Maar er is natuurlijk maar één echte Psy. De originele Gangnam Style is de grootste YouTube-hit ooit en ging in december over de één miljard views heen.