Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

Gevonden lichaam is inderdaad van de 13-jarige vermiste jongen

De politie plaatst een afzetting bij het Wassenaarse bos, waar het lichaam is gevonden van de vermiste Anass Aouragh. Foto ANP / Martijn Beekman
De politie plaatst een afzetting bij het Wassenaarse bos, waar het lichaam is gevonden van de vermiste Anass Aouragh. Foto ANP / Martijn Beekman De politie plaatst een afzetting bij het Wassenaarse bos, waar het lichaam is gevonden van de vermiste Anass Aouragh. Foto ANP / Martijn Beekman

Het gevonden lichaam in een natuurgebied bij Wassenaar is inderdaad van de 13-jarige vermiste jongen Anass Aouragh, waar gisteravond een Amber Alert voor is verzonden. Dat meldt de politie.

Nadat de politie het stoffelijk overschot vond in het natuurgebied nabij de Katwijkseweg werd direct een groot sporenonderzoek verricht. Medewerkers van de forensische opsporing hebben de hele dag onderzoek gedaan op en rond de locatie waar het lichaam werd aangetroffen.

Misdrijf nog niet uit te sluiten

Op dit moment in het onderzoek is het nog niet mogelijk een misdrijf uit te sluiten, aldus de politie. De politie verricht nader onderzoek naar de omstandigheden van het overlijden van de 13-jarige jongen.

De jongen bezorgde gistermiddag reclamefolders in de wijk Oostdorp in Wassenaar en kwam hierna niet zoals afgesproken naar huis.

Burgemeester Jan Hoekema in reactie op het nieuws:

“Ik ben geschokt en ontdaan over het tragische nieuws en leef mee met de familie.”