Kroon: na val geen voorjaar

Wielrenner Karsten Kroon (37) mist de voorjaarsklassiekers door een valpartij in de Ronde van Qatar. De Nederlander van Saxobank viel gisteren uit met een forse vleeswond in zijn dijbeen en heeft een deel van zijn quadriceps afgescheurd. Zijn herstel duurt waarschijnlijk drie maanden.

Johnny Hoogerland kon gisteren de intensive care verlaten nadat hij zondag tijdens een training in Spanje was aangereden door een auto. Hoogerland brak vijf ribben, ruggenwervels raakten beschadigd. Ook hij mist zeker het hele voorjaar.

De derde etappe in de Ronde van Qatar werd gisteren gewonnen door Mark Cavendish. De Amerikan Brent Bookwalter behield de leiderstrui. Robert Gesink werd gisteren derde in de Trofeo Serra de Tramuntana op Mallorca, die gewonnen werd door de Spanjaard Alejandro Valverde.