Noord-Korea fantaseert in filmpje over raketten op New York

Een opvallend en opmerkelijk staaltje propaganda: in een filmpje dat van het weekend op Noord-Korea’s site Uriminzokkiri werd gezet, droomt het land over raketten dat het afvuurt op de VS. En dat alles op de melodie van het liedje ‘We are the World’.

Een opvallend en opmerkelijk staaltje propaganda: in een filmpje dat van het weekend op Noord-Korea’s site Uriminzokkiri werd gezet, droomt het land over raketten dat het afvuurt op de VS. En dat alles op de melodie van het liedje ‘We are the World’.

Terwijl Pyongyang ook weer dreigt om binnenkort voor de derde keer een nucleaire raket te testen, geeft dit filmpje precies aan waarom Amerika zo fel tegen deze testen is: de VS vreest dat Noord-Korea raketten wil afvuren op Amerika. En het filmpje lijkt voldoende grond voor deze angst te geven. In het filmpje is een man te zien aan boord van een Noord-Koreaanse space shuttle, precies van het type dat Pyongyang afgelopen december succesvol lanceerde.

Een droom komt uit

De raket reist de wereld rond, alvorens in te zoomen op de VS. De Amerikaanse vlag komt in beeld en vervolgens is te zien hoe de wolkenkrabbers van Manhattan in brand staan. Volgens de Daily Telegraph is het beeldmateriaal deels afkomstig van het populaire videospelletje Call of Duty: Modern Warfare 3.

De ondertiteling in het filmpje zou luiden als volgt:

“Ergens in de VS razen zwarte wolken van rook. Het lijkt erop dat de bron van alle kwaad zichzelf in brand heeft gestoken. Ondanks alle pogingen van de imperialisten om ons te isoleren en ons te vernietigen, kan niemand onze overwinning tegenhouden.”

Het filmpje eindigt met de mededeling dat de droom van de man vast zal uitkomen…Zoals verschillende twitteraars zeggen; Michael Jackson zou vast not amused zijn als hij zou weten dat zijn muziek gebruikt wordt voor deze propaganda.

Twitter avatar LeeOn_Ong Michael Jackson must be furious over the misuse of his song ‘We are the world’ by North Korea’s propaganda.