Uitgelicht

Film

Flirt (Jaap van Eyck, 2005, NL). Documentairemaker Rifka Lodeizen strikt de zijn vriendinnetje Lidewij Mahler ontrouwe Egbert Jan Weeber voor een film over vreemdgaan. Veel geneuzel over liefde, seks en vriendschap in zonnig Amsterdam, naar scenario van Eddy Terstall. Van Eyck draaide de film voor slechts 180.000 euro. RTL8, 20.30-22.15u.

Valentine’s Day (Garry Marshall, 2010, VS). Feelgoodniemendalletje waar men spontaan onverliefd van wordt. Deze estafettefilm rondom de bloemenzaak van ideale schoonzoon Ashton Kutcher voert zoveel clichés over make-ups en break-ups en singles en stelletjes op dat het tenenkrommend wordt. Ook met Julia Roberts, Anne Hathaway en Patrick Dempsey.SBS6, 20.30-22.30u.

Vengeance / Fuk sau (Johnnie To, 2009, HK/F). Film noir met Johnny Hallyday als eenzame wreker die in Hongkong de triade te lijf gaat die zijn dochter en haar gezin heeft vermoord. Daarbij wordt hij behoorlijk gehinderd door de kogel in zijn schedel die hem langzamerhand zijn geheugen doet verliezen. Met Sylvie Testud, Simon Yam, Anthony Wong Chau-Sang. Arte, 23.10-00.55u.

Informatief

Amerikas legendären Straßen – Der Mohawk-Trail. Eerste deel van vijfdelige reeks over de mooiste autoroutes van de Verenigde Staten. De Mohawk Trail, tussen Boston en Buffalo, begon als indianenpad in wat nu Massachusetts is. In 1914 werd de weg geasfalteerd. Onderweg adembenemende landschappen, zo goed als verlaten stadjes met oude diners, postkantoren en winkels van sinkel. Ze getuigen van bloei en verval, van gelukszoekers, slaven en rassenscheiding. Arte, 18.25-19.10u.

Tegenlicht: de kapitale kracht van geluk. Interview met de innovatieve Braziliaanse ondernemer Ricardo Semler. Zijn uitgangspunten zijn vertrouwen, openheid en liefde – begrippen die menig manager doen huiveren. Semler werd schatrijk, schreef een bestseller over zijn methode (Maverick) en werd gasthoogleraar aan Harvard. Ned.2, 20.55-22.00u.

Recht van spreken met Willem Aantjes. Elles de Bruin blikt met Willem Aantjes terug op zijn leven. Aantjes (1923) was de eerste fractievoorzitter van het CDA. Hij werd in 1978 ten onrechte beschuldigd van lidmaatschap van de Waffen SS. Ned.2, 23.00-23.50u.

Amusement

Dancing On The Edge. Eerste aflevering van dramaserie over een zwarte jazzband in Londen, de jaren dertig. Muziekjournalist Stanley Mitchell (Matthew Goode) helpt The Louis Lester Band aan een plek in het sjieke Imperial Hotel. Daar worden ze vijandig behandeld, behalve door een gezelschap jonge aristocraten. Zij nodigen de groep uit te komen spelen op een tuinfeest. Met Chiwetel Ejiofor als Louis Lester en John Goodman als Masterson. BBC 2, 22.00-23.30u.