Kiki Bertens geeft op in halve finales van 'Parijs'

Tennisster Kiki Bertens verraste in het WTA-toernooi door de halve finales te bereiken, maar gaf daarin op wegens een blessure.

Amsterdam. Kiki Bertens heeft zaterdag in de halve finales van het WTA-toernooi in Parijs opgegeven. De beste Nederlandse tennisster van het moment had te veel last van haar rug. Ze stond op het moment van opgave, na 25 minuten spelen, tegen de Italiaanse Sara Errani met 5-0 achter in de eerste set.

De 21-jarige Bertens liep de rugblessure eerder in de week op in de laatste kwalificatieronde, waarin ze verloor. Ze werd als lucky loser toch toegelaten tot het hoofdschema en daarin ging het aanvankelijk voorspoedig. Ze verraste met overwinningen op Dominika Cibulkova en Lucie Safarova. Ondanks de opgave is de kans groot dat de Nederlandse vandaag in de top vijftig van de wereldranglijst staat. Ze stond gisteren nog 65ste. Bertens had voor de tweede keer in haar loopbaan een WTA-finale kunnen bereiken. In april vorig jaar won ze het toernooi in het Marokkaanse Fez.

In het Davis-Cuptoernooi speelt Nederland in de tweede ronde van de Europees/Afrikaanse zone tegen Roemenië, dat dit weekend Denemarken versloeg. Nederland trof vorig jaar april ook (een destijds verzwakt) Roemenië en won toen in Amsterdam met 5-0. Deze keer speelt de ploeg van non-playing-captain Jan Siemerink een uitwedstrijd. Speelstad en ondergrond zijn nog onbekend. De winnaar speelt vijf maanden later een play-off om promotie naar de wereldgroep.

De Russin Maria Kirilenko won gisteren het WTA-toernooi in het Thaise Pattaya. Ze versloeg in de finale de Duitse Sabine Lisicki in drie sets: 5-7, 6-1 en 7-6. Het was voor de 26-jarige Kirilenko de zesde titel in haar carrière. Novum