Eredivisie olé: de Goal van het Weekend komt uit eigen land

Genoeg over doping- en omkoopschandalen in het voetbal, tijd om even te genieten. En waarom ook niet, getuige een door de Eredivisie gedomineerde editie van Goal va het Weekend.

We trappen maar eens af in Engeland. Juan Mata deelde een fijne veeg uit aan Tim Krul terwijl bij Man City-Liverpool heel prima werd gescoord door Steven Gerrard en Sergio Agüero. In Chili werd deze bal er snoei en snoeihard in gerost.

Hij kwam vorig seizoen al een paar keer voorbij en Alvaro Recoba (oud-Inter) kan het nog steeds. Ook uit Zuid-Amerika: Cleber zet Flamengo heerlijk op voorsprong. Uit de Serie A kwam de fraaie krul van Alessio Sestu (Siena) binnen.

De kersen op de taart kwamen echter uit de Eredivisie. Tony Vilhena en Dries Mertens deden het zeer verschillend en toch is kiezen moeilijk. De assist van Pelle is mooi, de beheersing van Vilhena nog beter. Maar wat is die streep van Mertens richting de kruising lekker!