PSV hevig op stoom en schiet er zeven langs machteloos ADO Den Haag

Wijnaldum en Mertens, vandaag beiden goed voor twee treffers, vieren feest in het Philips Stadion. Foto ANP / Olaf Kraak

Half november moest ADO in eigen huis al zes treffers slikken van PSV, vanavond kreeg het in Eindhoven wederom ongenadig hard op de broek. Door onder meer twee fraaie goals van Dries Mertens, de man van de wedstrijd, liep de ploeg van Dick Advocaat simpel over de Hagenaren heen: 7-0.

Het was voor PSV de grootste overwinning van het seizoen, al schoot de ploeg er in vijf van de 34 officiële duel die het speelde al minstens zes binnen. Door de walk-over van vanavond verstevigen de Eindhovenaren de koppositie en staan nu op 46 punten. Morgen kan FC Twente op 45 komen als het thuis van FC Utrecht weet te winnen.

Twitter avatar MijlpaalMin Ramon Min 25 - @PSV maakte 25 doelpunten in zijn laatste 6 officiële wedstrijden (4,17 gemiddeld): 4 - 6 - 1 - 5 - 2 - 7 #psvado

De zevenklapper van vanavond kwam tot stand dankzij een vroege goal van Georginio Wijnaldum die binnen tien minuten de 1-0 op het bord zette. PSV was daarna kwistig met kansen en had in de 57ste minuut een eigen doelpunt van Christian Supusepa nodig om de marge te verdubbelen. Daarna was de beer echter los, getuige de volgende goal:

Dries Mertens 3-0

De treffer van Mertens viel in de 65ste minuut, 120 tellen later tekende Jeremain Lens voor de 4-0. Invaller Jürgen Locadia maakte zeer scherp af voor de 5-0 en voordat Wijnaldum in de laatste minuut met zijn tweede van de avond de eindstand optekende, ramde Mertens in de 85ste minuut nog even zeer aangenaam de 6-0 binnen:

Dries Mertens 6-0